Szekrényklíma.hu

Műszaki tanácsadás

FERRARA - SN-125 Húsérlelős beépíthető hűtőszekrény 125 literes

FERRARA - SN-125 Húsérlelős beépíthető hűtőszekrény 125 literes

819 990 Ft + ÁFA

Elfogyott

Cikkszám: SN-125
Gyártói garancia

Biztonságos vásárlás

Szaktanácsadás

Hozzáértő ügyfélszolgálat

Ingyenes szállítás

50.000 Ft felett ingyen kiszállítjuk a megrendelését

Leírás

A húsérlelés megkerülhetetlen lépés, hogy a marhahús igazi steakké válhasson. Az érlelési folyamat szárazon, illetve nedvesen is végbemehet. A természetes húsíz kedvelői a nedvesen érlelt steaket részesítik előnyben, de a húsimádók egy része az intenzívebb, szárazon érlelt húsokat kedvelik. nedves érlelés (wet-aging) A száraz érleléssel ellentétben egy egészen új technikáról van szó. A nedves érlelés során a marhahús speciális, vákuumzárású csomagolásba kerül. A fagypont körüli hőmérsékleten való tároláskor természetes enzimek gondoskodnak róla, hogy a hús omlósabbá és ízletesebbé váljon. A nedves érlelés mindössze pár napig tart, emiatt jóval olcsóbb eljárás, mint a száraz érlelés. A rövid ideig tartó érlelés alatt a hús nem veszít annyi vizet, ezért jóval nedvdúsabb marad. száraz érlelés (dry-aging) Egy ősi, tradicionális húsérlelési technikáról van szó, amit napjainkban nagyobb körültekintéssel végeznek, mint hajdanán. A száraz érlelésnél a húst általában felfüggesztve, csomagolás nélkül, hidegben, 1-3 Celsius fokon, rendkívül magas, 75-85 %-os páratartalom mellett érlelik. Meg kell jegyezni, hogy ez egy kifejezetten drága húsérlelési technika. A majd egyhónapos (esetenként többhónapos) érlelési idő alatt megszakítás nélkül biztosítani kell a megfelelő hőmérsékletet és páratartalmat, továbbá az eljárás során bekövetkező akár 25%-os tömegcsökkenést is bele kell kalkulálnunk az árba. Ezért is számít nálunk még kifejezett ritkaságnak. Azonban a húsérlelő hűtőszekrényeknek köszönhetően ez az arány jelentősen javulhat. Ezekben a készülékekben a súlycsökkenés akár 8%-ra is lecsökkenhet. ajánlott érlelési időtartam: bélszín: 1 hét vékonykolbász: 2 hét sonka: 3 hét rostélyos, hátszín, T-bon steak, vastagkolbász: 1 hónap szalámi: 2-3 hónap Európa egyik legkedveltebb üveges, üvegajtós vendéglátó ipari, nagykonyhai hús- és sajtérlelő hűtővitrinje. A FERRARA SN-125 stílusos megjelenésével tökéletes választás mindenkinek, aki a húsérlelés folyamatát végig szeretné követni, hobbi vagy profi szinten egyaránt. A kiváló minőségű és hatékony szárazérlelési folyamatnak köszönhetően a húsok és delikátok könnyedén kifinomulnak. A száraz érlelés a húsok finomításának egyik legrégebbi és legjobban bevált módszere. A FERRARA SN-125 húsérlelős hűtőszekrénye nemcsak steakek, hanem szalámi, sonka vagy száraz érlelésű sertéshús kezelésére is használható. A készülékben egyszerre 20 kg hús fér el polconként. A modern elvárásoknak megfelelő kialakítása miatt nagyszerű kiegészítő lehet éttermekbe, hentesboltokba vagy akár a konyhába is. A profi dizájn, az üvegajtó, és a benne érlelt delikátok elismerő pillantásokat váltanak majd ki a látogatókból. Ezenkívül a kapcsolható fehér LED-igazán étvágygerjesztővé varázsolja a látványt. Az érintőképernyős kezelőpanelnek köszönhetően minden beállítás könnyen elvégezhető, és a szabályozható hőmérsékleten, páratartalommal és ventillációval az érési folyamat néhány héten belül automatikusan lezajlik a készülékben. A beépített UVC-rendszer biztosítja a belső antibakteriális tisztaságot, garantálva, hogy semmi sem károsítja az értékes húsdarabokat. Egyedi tulajdonságok: Vendéglátóipari felhasználásra Térfogat: 125L Súly: 58kg Polcok száma: 3 Kapacitás: 30 kg Teljesítmény: 140 W Kampók száma: 2 Teherbírás/polc: 20KG Hőtartomány: 2-14 °C Páratartalom-szabályozás: 50-85% Nettó súly: 58 kg Bruttó súly: 63 kg Külső méret: Szélesség: 595 mm Mélység: 588 mm Magasság: 825 mm Sótégla és sótartó tálca (külön rendelhető tartozékok) A száraz érlelés során az érlelőszekrényben lévő sótégla részecskéi természetes úton vonják ki a húsból a nedvességet. A száraz környezet fenntartja, elősegíti a kívánt kémiai reakciók végbemenését a húsban. Ez magában foglalja a fehérjerostok denaturálását, ami megpuhítja a húst, hogy fokozott zamatosságot biztosítson. A sótégla használata az érlelőkamrában természetes antimikrobiális környezetet teremt, amely megakadályozza a káros baktériumok elszaporodását, és lehetővé teszi a hús hosszabb érlelését. A sótartó tálcába egyszerre 3 db sótégla helyezhető. A só használatának legnagyobb előnye, hogy teljesen átalakítja a hús ízprofilját, igazán különleges ízvilágú végeredményt lehetővé téve.

Kapcsolódó termékek